NL | FR
Contact     .be
Logo

Flitscontroles in de bouwsector en in de Horeca op 30 mei 2017

Op dinsdag 30 mei 2017 wordt door de sociale inspectiediensten een nationale flitscontrole in de bouwsector uitgevoerd en in de grootsteden ook in de sector Horeca.

Deze aangekondigde controles op de naleving van de sociale wetgeving beogen vooral een ontradend effect met als doel de overtreders ervan bewust te maken dat het risico om op inbreuken betrapt te worden reëel is. Die bewustwording moet op termijn leiden tot een mentaliteits- en gedragswijziging om de sociale wetgeving beter na te leven.

Zowel de bouwsector als de Horeca zijn traditioneel zeer fraudegevoelige sectoren. Daarom worden er specifieke controles voor deze sectoren opgenomen in het ‘actieplan voor de strijd tegen de sociale fraude en sociale dumping’. Tijdens controles stelden de sociale inspectiediensten de voorbije jaren vaak zwartwerk vast en werden er talrijke inbreuken op de sociale reglementering vastgesteld.

De gewone, onaangekondigde controles zullen uiteraard onverminderd blijven doorgaan en zware sociale fraude zal streng worden aangepakt.

Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst - Gebruiksvoorwaarden - Privacy