NL | FR
Contact     .be
Logo

De diensten voor de bestrijding van de illegale arbeid en de sociale fraude

De diensten voor de bestrijding van de illegale arbeid en de sociale fraudeOneerlijke concurrentie, inkomstenderving voor de Staat, arbeidsvoorwaarden die te wensen overlaten zijn slechts enkele van de vele gevolgen van sociale fraude.

De regering stelt alles in het werk om dit fenomeen in te dijken. De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD), opgericht in 2006, heeft als opdracht een globale en gestructureerde aanpak uit te werken inzake de strijd tegen de sociale fraude en de illegale arbeid. De SIOD werkt in nauw overleg met de gerechtelijke autoriteiten en met de federale sociale inspectiediensten.

Deze brochure stelt de sociale inspectiediensten voor die betrokken zijn in de strijd tegen de sociale fraude en de illegale arbeid. Ook de arbeidsauditoraten komen aan bod. Ze geeft eveneens een overzicht van de risico’s die men loopt bij sociale fraude. Tot slot bevat ze een reeks nuttige contactadressen inzake deze materie.

Deze publicatie richt zich tot iedereen die belang hecht aan de strijd tegen de illegale arbeid en de sociale fraude: werkgevers, werknemers, leden van een administratie of elke persoon die betrokken is bij deze problematiek.

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.

 

De diensten voor de bestrijding van de illegale arbeid en de sociale fraude(1) PDF, 850 KB)
Bestel de publicatie

Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst - Gebruiksvoorwaarden - Privacy