Gezamenlijke controles op het wegvervoer in Estland

Gezamenlijke controle transport Estland

Van 21 tot 23 september organiseerde de Europese Arbeidsautoriteit ELA in Estland gezamenlijke controles op het wegvervoer in de omgeving van Tallinn. De Estse verkeerspolitie, inspectie vervoer en arbeidsinspectie werden tijdens deze controles bijgestaan door collega’s uit Polen, Duitsland en België. Voor België namen zowel inspecteurs van de federale wegpolitie als sociaal inspecteurs van de Directie Toezicht op de Sociale Wetten (TSW) en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) deel.

Contrôle conjoint en Estonie dans le secteur du transport

Op de kraaknette snelwegparking was de Belgische delegatie was aangenaam verrast door de digitale middelen waarover de Estse collega’s konden beschikken. Zo konden gegevens uit allerlei databanken –zoals onder andere ANPR-beelden – onmiddellijk gekoppeld worden aan de vaststellingen die de inspecteurs deden tijdens de controles.

Ook bleek het enorm nuttig dat alle boorddocumenten (bewijzen van inschrijving, verzekering en keuring) ter plaatse digitaal geverifieerd konden worden.

Contrôle conjoint en Estonie dans le secteur du transport

Er werd een breed scala van inbreuken vastgesteld, gaande van technische mankementen en slechte belading tot tachograaffraude en illegale tewerkstelling. Dit toont aan dat dergelijke controles nog steeds zeer belangrijk zijn. Zowel om bonafide ondernemers te beschermen tegen oneerlijke concurrentie als om bij te dragen aan de verkeersveiligheid.

Share this page